Tisztelt "Öregdiák" Kolléga!

 

 

 

Üdvözlöm Önt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának Öregdiák portálján.

 

Karunk 10 tanszékével, 2 kutatóközpontjával, 2 MTA-BME kutatócsoportjával, 1 MTA Lendület kutatócsoportjával, a Pattantyús-Ábrahám Géza nevét viselő Doktori Iskolájával, 200 oktató-kutatójával, mintegy 4000 hallgatójával a hazai mérnökképzés közel 150 éve meghatározó intézménye. Az itt szerzett diplomát a világ bármely részén elfogadják, ami minőségi oktatásunk elismertségét igazolja. Évek óta a felsőfokú mérnökképző intézmények hazai szakterületi rangsoraiban a Kar valamennyi képzése az első helyen végez és egyre több nemzetközi rangsorban is megjelenik. Napjainkban csak kiemelkedően magas pontszámmal lehet bekerülni a BME Gépészmérnöki Kar képzéseire, így elmondhatjuk, hogy az ország legjobb hallgatóit vesszük fel. A BME Gépészmérnöki Karon szerzett diploma elismerten Magyarország legnagyobb presztízsű diplomája.

 

Ha végigtekintünk karunk híres tanáregyéniségeinek arcképcsarnokán, kijelenthetjük, hogy örökségük ma is büszkén vállalható. Minden oktatónk tudatában van annak a küldetésnek, hogy itt képezzük a jövő magyar műszaki értelmiségének meghatározó részét. A Karon végzettek népes családja tízezrekre tehető. Ők, öregdiákjaink, kiegészülve a frissdiplomásokkal ugyanúgy viszik tovább a hagyományt: terjesztik, ápolják a műszaki kultúrát, vagy továbbadják a tudást és formálják a jövő generációit. Az ő számukra hoztuk létre ezt az oldalt azzal a szándékkal, hogy tarthassák a kapcsolatot egymással és a Karral, információt kapjanak a Kar életéről és eseményeiről.

 

Az alumni szervezet megalapításának alapvető célja a hagyományőrzés is, ezért fontos, hogy elismerjük korábban végzett kollégáink szakmai tevékenységét, hiszen alkotásaikkal ők is hozzájárultak egyetemünk, és ezen belül a Gépészmérnöki Kar hírnevének öregbítéséhez. Kérem, hogy 50, 60, 65, 70, 75 éve végzett kollégáink vegyék fel a kapcsolatot Karunk Dékáni Hivatalával, hogy mérnöki tevékenységük, alkotó munkájuk elismeréseként átadhassuk számukra arany, gyémánt, vas, rubin, vagy platina diplomájukat!

 

Bízom benne, hogy minél több volt BME Gépészkari hallgató csatlakozik az alumni oldalhoz, valamint az alumni tagkártya birtokosok köréhez és szívesen fogják olvasni a hírlevelekben megjelenő információkat, eseményeket, portrékat, valamint igénybe veszik a tagsággal járó kedvezményeket.

 

Dr. Czigány Tibor
dékán

 

Dr. Horváth Miklós
kari alumni felelős
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Gépészmérnöki Kar
1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
© 2008 BME Gépészmérnöki Kar - Alumni | Template by Joomla Templates